18 Kasım 2014 Salı

Narın Faydaları Nelerdir?

Nar oldukça leziz bir meyvedir, aynı  zaman da  besin değeri açısından da çok fazla yararlı bir meyvedir. Demir mineralleri ve potasyum ile birlikte C vitamini açısından da oldukça zengin olan bir meyvedir. İçerisinde Kalsiyum, B1, B2, ve fosfor mineralini de içermektedir.

Narın Faydaları: Yorgunluğu giderir, enerji verir ve harareti keser. Mideyi, kalbi, vücudu   ve diş etlerinin kuvvetlenmesine yardımcı olur. Kalbe çok iyi gelen bir meyve olduğu için özellikle kalp çarpıntılarına çok iyi gelir hatta giderir. Ağız içi ve çevresinde çıkan, oluşan yaralara oldukça iyi gelir ve mide de oluşan iltihaba karşıda oldukça faydalıdır. Özellikle en büyük etkisi de kansere karşı vücut üzerinde sağladığı büyük bağışıklıktır. Öyle ki Vücutta kanser hücrelerinin oluşmasına ve var olanların gelişim sağlamasına engel olmaktadır. Ayrıca en başta cilt, meme, akciğer, prostat ve kolon kanserleri olmak üzere, oluşan ve oluşacak kanserlere karşı vücudu büyük ölçüde korumaktadır. En büyük rahatsızlıklar olarak bilinen tansiyon ve kolesterolün düşmesine yardımcı olur. 

Tıkanmış damarların açılmasını sağlar ve sertleşmesini önler. Bu büyük özellikleri sayesinde nar kalp ve damar rahatsızlıklarına karşı vücudun en büyük koruyucusudur. Ayrıca diğer büyük rahatsızlık olan şekere de çok faydalıdır, öyle ki şeker oranının dengelenmesine büyük katkı sağlar. Ayrıca cilt rahatsızlıklarına da iyi gelmektedir. Başta cilt kanseri olmak üzere nar suyu ve nardan yapılan maskeler cildi korur, kurumasını önler, dirilik kazandırır ve lekeler de büyük ölçüde azalma sağlar. Nar suyunun faydaları da saymakla bitmeyecek kadar çoktur gribe karşı etkilidir, ses kısılmalarını önler ve sesi açar, cilde büyük faydaları vardır, günlük şeker orasını dengeler.
Bunların yanı sıra eklem ve artrit ağrılarına karşı oldukça etkili. Eklem ağrıları çekenler nardan yapılan kremler ile eklem ağrılarını önler.

0 yorum:

Yorum Gönder