18 Kasım 2014 Salı

TABLET BİLGİSAYAR ALIRKEN NELERE DİKKAT ETMEK GEREKİR

Elbette tablet bilgisayar alırken dikkat etmemiz gereken bazı püf noktalar bulunmaktadır. Bunların en başında hangi işlevlerde kullanacağımız olmasıdır. Günümüz çağına göre değişik boyutlarda bulunan tablet bilgisayarlar, bizim gereksinimimizi karşılamalı ne bilgisayar gibi ağır nede telefon gibi olmalı.

Eğer tablet bilgisayar alma sebebimiz dosya işlevli olması ise boyutu ona göre almak gerekir. Birde alacağımız tablet bilgisayarın bilindik markalar olması bizim için iyi olacaktır. Çünkü herhangi bir sorun yaşanma durumunda garantili olduğu için servise gönderebiliyoruz. Aksi takdirde elimizde kalabiliyor. Sonraki aşamada ise tablet bilgisayarın çözünürlüğüne dikkat edilmelidir. Çözünürlüğü kaç mega pikseldir? Sonraki aşamada ne ucuz olmalı nede dudak uçuklatmalıdır. Bir piyasa araştırması yapılmalıdır. Kalite olarak fiyat karşılaştırılmalıdır. Ekran boyutuna dikkat edilmelidir. Tabletin iç özelliklerine indiğimizde dış özellikleri size uygun olduktan sonra iç özelliklerini de incelemeniz gerekmektedir. 

Bellek durumunu incelemelisiniz. Bellek kapasitesi ne kadar olmalı sizin için. Eğer iş sebebi ile alıyorsanız dosyaları yüklemek için yeterli belleği var mıdır? Sizin için bu kapasite yeterlimi. Elbette hafıza kartları kullanıyorsanız onu da üzerine ekleyebilirsiniz ama bellek kapasitesi geniş olursa tabletiniz de kasmalar meydana gelmez, yavaşlamaz. İşlemcilerine dikkat edilmelidir. Daha sonrasında yazılımlarına dikkat edilmelidir. Bir ayrı özellik ise 3G tabletin üzerinde 3G bağlantısına uygun olmalı yani ön kameraya da sahip olması gerekmektedir. Böylece küçük bir sim kartı ile internete rahatça bağlanabilirsiniz. 3G özelliği olmadığı takdirde internete bağlanmak için ya bir wifi arayacaksınız ya da telefonunuzdan hostspot paylaşarak bağlanma gereksinimi duyacaksınız.

En önemli dikkat etmemiz gereken bir noktada batarya ömrü olsa gerek. Biliyoruz ki bir işlem yaparken kapanması hepimizin kabusu olmakta. Bu sebeple batarya ömrüne de dikkat edilmelidir.

1 yorum:

Adsız dedi ki...
Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.

Yorum Gönder