29 Ağustos 2014 Cuma

Üniversitelere Ek Yerleştirme (Ek Kontenjan)

Ek Yerleştirme (Ek Kontenjan) 2014 


Bilindiği üzere Üniversitelerin bölümlerine Lisans ya da Ön Lisans düzeyinde yerleştirilen öğrencilerin kayıtları 1-5 Eylül 2014 tarihleri arasında yapılacak. Her ne kadar üniversiteler 2014 yılında doluluk oranları bakımından en zengin dönemlerini geçiyor olsa da % 20 civarında kontenjan boşluğu olduğu açıklanmış durumdadır.

Yine ek kontenjan işlemini belirlemek üzere ÖSYM'nin yaptığı uygulamaya göre 05.09.2014 tarihinde mesai bitiminde ortaya çıkacak sonuçlar da ilave edildikten sonra aslolan gerçek kontenjanlar ortaya çıkacaktır. Bu aşamadan sonra öğrencilere yeni bir tercih hakkı sunulacak ve ek yerleştirme işlemleri gerçekleştirilecektir. 

Tercih Hatalarına Karşı Önlem


Geçen yıl sadece belirli bir dönem için uygulayan ÖSYM bu yıl yatay geçişe Ek Madde-1 ya da Merkezi Sistem Yatay Geçiş adı altında yeni bir formül getirdi. Aslına bakılırsa oldukça da olumlu bir yaklaşım. Tercih hatalarına bağlı olarak istemediği bir bölüme kayıt olan öğrencinin yerleştirme puanı geçmek istediği yerin o yılki taban puanına eşit ya da yüksek olması durumunda yatay geçiş hakkı tanındı. Hem de farklı bir bölüme.

Ek yerleştirmeler sonunda istediği bölüme yerleşemeyen ya da bir dönem okuyup memnun olmayan öğrenci taban puan uygulamasına bağlı kalmak koşuluyla istediği üniversitenin istediği bölümüne geçiş yapabileceklerdir.

0 yorum:

Yorum Gönder