26 Ekim 2014 Pazar

Asus Zenfone 5 Ürün İncelemesi

 Asus Zenfone 5 Ürün İncelemesi

2014 Ağustos ayı itibari ile ülkemizde lanse edilen Asus Zenfone üç farklı ürünü ile telefon dünyasında yer almış durumda. Özellikle 5 inch’lik Zenfone 5 adından çok söz ettirecek gibi görünüyor.

Her akıllı telefonun incelemesine öncelikle fiyat performans analizi ile başlamak gerekir. Bu kapsamda Asus Zenfone 5 gayet başarılı bir telefon. Bir zamanlar netbooklarda kullanılan Atom Z2560 artık telefonlarda da kullanılmaya başlandı. Hiç beklenmeyen bir durum oldu bu. İntel ilk kez bir mobil sektöre girdi çünkü. Ancak Asusu ile yakınlığını bilenler buna çok şaşırmamış durumda. Ayrıca bu işlemcinin Snapdragon 400 ayarında olduğunu bilenler intel’in mobil adımını memnunlukla karşılıyorlar. Bu gücü sağlamak içinde X86 mimarisi şarttı zaten. Androidin X86 uyumu nedeniyle bu yonga seti oldukça ideal. Hatta java tabanlı bir çok uygulamada artı avantaj bile sayılabilir. Özellikle işin web tarafında tabi. PowerVR SGX 544 MP2 grafik işlemci kullanıyor olması Open GL ES 3.0 desteği olmadığının da bir göstergesi. 2 GB RAM bellek ve 16 GB dahili hafızası fiyatına göre çok ideal. Ayrıca microSD kart desteği varken 16 GB fazlasıyla ideal. 

5 inch ve 720p çözünürlüğe sahip IPS ekran olması bu fiyat segmenti için ideal olsa da maksimum parlaklık biraz daha yüksek olabilirdi. Çünkü mevcut yapıyla güneşli ortamlarda biraz sıkıntı olabilmektedir. Ekranın Corning Gorilla Glass teknolojisi ile korunması güzel. Belkide cihazın en büyük handikapı 2110 mAh’lik bataryası. Bu çok da yeterli değil.
Cihazla alakalı ayrıntılı videoyu izlemenizi öneririz. 

0 yorum:

Yorum Gönder