31 Mayıs 2014 Cumartesi

Fotoğraf Tasarımcısı mı Arıyorsunuz ?


Fotoğrafçılıkla ilgilenenler iyi bilir. Bir zamanlar stüdyolarda filme çekimler yapılır, karanlık odalarda banyolar ve parlak ışık altında kurşun kalemle aynı filme yapılan rütuj işlemleri. Hepsi geride kaldı. Artık kullanıldığını sanmıyorum.

Dijital sektörü başlamasıyla yeni birmeslek grubu da oluştu. Stüdyo çekimcisi, son günlerde gelin damat çekimlerinde revaçta olan kır veya açık alan çekimcisi, ışıkçı ve asıl dikkat edilmesi gereken unsun ve zorunluluk. Tasarımcı, tabiri caiz ise PhotoShop'cu. Özellikle özel gün çekimlerinde en çok onlara ihtiyaç var. Ama bu işi profesyonelce yapmak bilmek yetmiyor. Birde görzel zekaya sahip olmak gerekiyor.

Örneklendirmek gerekirse. Bu eski fotoğrafçılıktan gelipte yeni teknolojilere ayak uydurabilen ender kişilerden birisi Hüseyin DURSUN. Küçük ama zevkli döşenmiş stüdyosunda yakın bir zamanda tasarımın aranan kişilerinden biri olacak olan oğlu Sertaç DURSUN ile birlikte çalışıyor. Konuyu dağıtmayacak olursak bu ikili şu an için Türkiye'nin dört bir tarafına tasarım, fonlama decupe gibi işlemlerde hizmet veriyorlar. Buradan şunu anlayabiliriz ki; Artık internetiniz varsa. PhotoShop biliyorsanız, birazda görsel zekanız varsa. Artık işsiz değilsiniz.

0 yorum:

Yorum Gönder