2 Nisan 2019 Salı

Huawei P30 Telefonların Çerçeve Kalınlığı ile İlgili Açıklama

Huawei’nin P30 serisi telefonlar kısa süre önce Paris'te yapılan bir etkinlikte duyurulmuştu ve bu cihazlar oldukça ses getirmişti. Diğer modellerinde kamera teknolojisiyle dikkatleri üzerine toplayan aynı mantıkla ilerledi. Huawei P30 Pro modelinin dikkat çeken bir diğer özelliği ise alt çerçevesinin kalınlığı. Öyleyse telefon ekran çerçevelerinin zamanla inceldiği bu dönemde Huawei, bu modelinde alt çerçevesini niçin daha kalın tuttu?
Huawei P30 serisinde alt çerçevelerin kalınlığı bir süredir kullanıcılarca eleştiriliyordu. Şirket temsilcileri de bunun farkına varmış olacaklar ki bu konuda açıklama yapma gereği hissetti. Huawei'nin sahibi Richard Yu, altta yer alan çerçevenin bilinçli olarak ince tutulmadığını ifade ederken, hatalı dokunuşların önüne geçmek için böyle bir adımı attıklarını ifade etti.
Kullanıcılar, kalın üretilen çerçeve sayesinde yanlış dokunuş yapma ihtimalini azaltırken, görüntü olarak da rahatsız edici bir yanı olmadığı görüşünde. Hatalı dokunma ihtimali özellikle ince çerçevesi olan ekrana sahip telefonlarda oldukça sık görülüyor ve kullananların bu yönde şikayetlerinin devam ettiği bilinen bir gerçek.

0 yorum:

Yorum Gönder