18 Kasım 2014 Salı

Ada Çayının Faydaları

Ada çayı baklagillerdendir. Akdeniz bölgesinde yetişmektedir ve ıtırlı olan bir bitkidir. Aynı zaman da 30 ile 75 cm arasında olan ve boyanan adaçayı türü, kış aylarında yapraklarını dökmeyen, çalımsı veya dayanıklı otsu bir bitkidir.
Ada çayının Faydaları: Mide için oldukça yararlı bir bitkidir, öyle ki mide koruyucu niteliğindedir. Sindirim sistemine yardımcı olmaktadır, sindirimi kolaylaştırır, hazımsızlığı önler. Mide de oluşan asit ve gazların vücuttan kolayca atılmasını sağlar, gaz çıkarma konusunda en büyük bitkisel yardımcı durumundadır.  Şeker hastaları için yatıştırıcı konumundadır, sinir sistemini düzenlemeye yardımcı olma özelliği sayesinde sinirleri teskin eder ve sakinleştirici işlevini görür. Bir çok insanın en büyük derdi olan terleme özellikle  de geceleri yaşanan aşırı terlemelere karşı önleyici olarak tavsiye edilmektedir. İdrar yolu iltihaplanmalarını önler ve idrar söktürücü etkisi sayesinde karın ağrısı ve idrar yolu enfeksiyonlarına karşı koruyucu özelliğe sahip bir bitkidir. Kadınların adet dönemleri için en büyük yardımcılardandır, öyle ki düzensiz adet dönemlerinin düzenlenmesini sağlar, çok büyük acılara sebep olan adet dönemi sancılarını önler. 

Bununla birlikte ileri yaştaki bayanların menopoz dönemlerinin rahat geçmesine ve o dönem içerisinde oluşan sıkıntıları en aza indirmektedir. Boğaz enfeksiyonlarına karşı oldukça etkilidir boğaz yolu iltihaplanmalarının azalmasına ve önlenmesine faydalıdır. Aynı zaman da adaçayı vücuttaki yaralar, kabuklanmaların iyileşmesine oldukça fayda sağlamaktadır. Vücutta uzun süre kapanmayan yaralar için en etkili çözüm konumundadır. Kısacası bir çok rahatsızlık ve vücuttaki bağışıklığı düşük olan bir çok hastalığa karşı büyük koruyucu konumundadır.

Diş ve diş etleri içinde yararlı bir bitkidir. Dişlerin korunmasına, sağlıklı olmasına, diş eti kanama ve iltihaplarının önlenmesine de yardım etmektedir. Ayrıca dişlerinizin olduğundan daha da fazla beyaz görünmesine yardımcı olur.

0 yorum:

Yorum Gönder