29 Ekim 2014 Çarşamba

Cep Telefonlarında Pil Ömrünü Uzatmak

Cep telefonlarında son dönemlerde en çok yaşanan sıkıntıların başında gelmektedir pil ömrü. Çünkü batarya güçlü olmadıktan sonra özellikle akıllı telefonların tüm özelliklerinden yararlanmak çok mümkün değildir. Öncelikli olarak bilinmesi gerekir ki şebeke sinyallerinin düşük olduğu alanlarda cep telefonunu kullanmak ciddi bir pil kaybına neden olacaktır. Genel olarak üreticilerin vermiş oldukları ideal pil süreleri elverişli ortamlarda ölçülen değerlerdir ve şebeke koşulları bu değerleri etkileyebilmektedir. Bu sebeple de iyimser üretici değerlerine fazla aldanmamak gerekmektedir.

Her ne kadar son dönemlerde çok kullanılan Lithium bataryalar daha eski dönemlerde kullanılan Nikel Metalhibrit bataryalardan daha fazla dayanıklı olsa da her batarya iyi bir bakım gerektirmektedir. Aşağıda vereceğimiz püf noktaları sayesinde günlük olarak batarya süresini uzatmak mümkündür.

Bataryayı Saklama:
Bataryaları eğer uzun süre kullanmayacaksanız yarı boş hale getirip 25-18 derecede saklamalısınız. Bu bataryayı korusa da yeniden kullanım öncesi tamamen şarj edilmesi gerekecektir.
Cep Telefonunun Ortam Sıcaklığı: Yüksek sıcaklıklardan kaçınmak önemlidir. Yaz aylarında araba içinde bırakılan telefonların 60 derece sıcaklığa çıkabildiği bilinen bir gerçektir. Doğrudan doğruya güneş ışığına da maruz bırakmamak önemlidir.
Orijinal Şarj Aletlerinin Kullanılması: Bataryalar hassas elektronik yapıya zarar verebilir. Bu sebeple üreticini önerdiği orijinal şarj kitlerinin kullanılması çok önemlidir.
Ekran Işığı: Telefonların bulunulan ortama göre ekran ışığının kapatılması veya düşük değerlere çekilmesi pil ömrünü uzatacaktır.
Titreşim: Titreşim pil ömründen çalan bir durumdur. Zorunluluk olmadıkça titreşimi kapatmak çok önemlidir.
Oyun Kullanımı: Oyunlar özellikle de online oyunlar pil ömründen götürmektedir. Oyun esnası ses, titreşim ve ışık gibi ayrıntıları kapatmak etkili olabilir.
Telefon Görüşmelerinde Hassasiyet: Telefon görüşmeleri esnasında anten görevi olarak kullanılan bölgenin el ile kapatılması sinyal gücünü azaltacak bu da şarj süresini azaltacaktır.
Harici Anten: özellikle araç içi kullanımlarda bir dış antenden yararlanmak önemlidir.
İnternet Kullanımı: Eğer ihtiyaç yok ise mobil bağlantılar veya wi-fi kapatmak önemlidir. Bu sayede bil süresi uzatılabilecektir.


0 yorum:

Yorum Gönder